PRIVACYBELEID - Vagisil
Land Wijzigen    
×

PRIVACYBELEID

PRIVACYBELEID

Combe Incorporated (“wij”, “ons” of “Combe”) wil dat u bekend bent met hoe wij informatie verzamelen, gebruiken en vrijgeven. Dit Privacybeleid beschrijft onze praktijken in verband met informatie die we verzamelen via de websites die door ons worden beheerd, van waaruit u toegang krijgt tot dit Privacybeleid (de “Websites“), via onze sociale media-pagina’s (gezamenlijk onze “Social Media-pagina’s“) en via HTML-geformatteerde e-mailberichten die we naar u verzenden die verwijzen naar dit Privacybeleid (gezamenlijk, inclusief de Websites en onze Sociale Media-pagina’s, de “Diensten“).

PERSOONSGEGEVENS

Persoonsgegevens Die We Kunnen Verzamelen

Persoonsgegevens” zijn gegevens die u identificeren als een individu of betrekking hebben op u als een identificeerbaar persoon, waaronder:

  • naam;
  • postadres;
  • telefoonnummer;
  • e-mailadres;
  • krediet- en debetkaartnummer en andere verwante kaartinformatie; en
  • gebruikersaccount-ID en wachtwoord.

We moeten dit soort Persoonsgegevens verzamelen en verwerken om de gevraagde Diensten aan u te kunnen leveren of omdat we wettelijk verplicht zijn om dit te doen. Als u de door ons gevraagde informatie niet verstrekt, kunnen we u mogelijk de gevraagde Diensten niet leveren.

Als u Persoonsgegevens aan ons of onze dienstverleners verstrekt met betrekking tot andere mensen in verband met de Diensten, geeft u aan dat u over de nodige bevoegdheid beschikt om dit te doen en om ons toe te staan deze informatie te gebruiken in overeenstemming met dit Privacybeleid.

Hoe We Persoonsgegevens Verzamelen

Wij en onze dienstverleners verzamelen Persoonsgegevens op verschillende manieren, waaronder:

  • Via de Diensten: Wij kunnen Persoonsgegevens verzamelen via de Diensten, zoals wanneer u zich abonneert op een nieuwsbrief of een aankoop doet.
  • Offline: Wij kunnen Persoonsgegevens van u verzamelen offline, zoals wanneer u telefonisch een bestelling plaatst of contact opneemt met de klantendienst.
  • Van Andere Bronnen: Wij kunnen uw Persoonsgegevens ontvangen van andere bronnen, zoals publieke databanken, gezamenlijke marketingpartners, sociale mediaplatformen (inclusief van personen waarmee u bevriend of anderszins verbonden bent) en andere derden.

Gebruik van Persoonsgegevens

Wij en onze dienstverleners gebruiken Persoonsgegevens voor onze legitieme zakelijke doeleinden, inclusief het volgende:

  • De functionaliteit van de Diensten aanbieden en aan uw verzoeken voldoen.

    • Om u de functionaliteit van de Diensten te bieden.
    • Om te reageren op uw vragen en aan uw verzoeken te voldoen, bijvoorbeeld om u nieuwsbrieven te sturen.
    • Om uw aankoop te voltooien en te leveren.
    • Om u administratieve informatie te sturen, zoals wijzigingen in onze voorwaarden en ons beleid.
    • Om u te voorzien van gerelateerde klantendiensten.
    • We zullen deze activiteiten ondernemen om onze contractuele relatie met u te beheren en/of om een wettelijke verplichting na te leven.

  • U onze nieuwsbrief en/of ander marketingmateriaal sturen.

    • Om u e-mails betreffende marketing te sturen, met informatie over onze producten en ons bedrijf.
    • Wij zullen dit doen met uw toestemming.

  • Analyse van Persoonsgegevens voor zakelijke rapportering en het bieden van gepersonaliseerde diensten.

    • Om de voorkeuren van onze gebruikers te analyseren of te voorspellen om geaggregeerde trendrapporten op te stellen over hoe onze Diensten worden gebruikt, zodat we onze Diensten kunnen verbeteren.
    • Om u beter te leren kennen, zodat we onze interacties met u kunnen personaliseren en u informatie en/of aanbiedingen kunnen verstrekken die aangepast zijn aan uw interesses.
    • Om uw voorkeuren beter te begrijpen, zodat we content via onze Diensten kunnen leveren die volgens ons relevant en interessant is.
    • We bieden gepersonaliseerde diensten met uw toestemming of omdat we een legitiem belang hebben.

  • U toestaan deel te nemen aan peilingen, loterijen, wedstrijden of promoties of activiteiten.

    • We kunnen u de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan peilingen, loterijen, wedstrijden en vergelijkbare promoties.
    • Sommige van deze activiteiten hebben aanvullende regels met informatie over hoe we uw Persoonsgegevens zullen gebruiken en bekendmaken.
    • Wij gebruiken uw Persoonsgegevens in deze context om onze contractuele relatie met u te beheren.

  • Verzamelen en/of anonimiseren van Persoonsgegevens.

    • Wij kunnen Persoonsgegevens verzamelen en/of anonimiseren zodat ze niet langer als Persoonsgegevens worden beschouwd. We doen dit om andere gegevens voor ons gebruik te genereren die we voor welk doel dan ook kunnen gebruiken en openbaar maken.
  • Bereiken van onze zakelijke doeleinden.

    • Voor gegevensanalyse, bijvoorbeeld, om de efficiëntie van onze Diensten te verbeteren;
    • Voor audits, om te verifiëren dat onze interne processen functioneren zoals bedoeld en voldoen aan de wettelijke, reglementaire of contractuele vereisten;
    • Voor fraude- en beveiligingsmonitoringdoeleinden, bijvoorbeeld om cyberaanvallen of pogingen tot identiteitsdiefstal te detecteren en te voorkomen;
    • Voor het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten;
    • Voor het verbeteren of aanpassen van onze huidige producten of diensten;
    • Voor het identificeren van gebruikstrends, bijvoorbeeld, om te begrijpen welke onderdelen van onze Diensten het meest interessant zijn voor gebruikers;
    • Om de doeltreffendheid van onze promotiecampagnes na te gaan, zodat we onze campagnes kunnen aanpassen aan de behoeften en interesses van onze gebruikers; en
    • Voor het uitvoeren en uitbreiden van onze bedrijfsactiviteiten, bijvoorbeeld, om inzicht te krijgen in welke onderdelen van onze Diensten het meest van belang zijn voor onze gebruikers, zodat we onze energie kunnen richten op het inspelen op de interesses van onze gebruikers.
    • We zullen deze activiteiten uitvoeren om onze contractuele relatie met u te beheren, om te voldoen aan een wettelijke verplichting en/of omdat we er een legitiem belang bij hebben.

Vrijgave van Persoonsgegevens

Wij delen Persoonsgegevens:

  • Met onze filialen voor de doeleinden beschreven in dit Privacybeleid.

    • De filialen van Combe Incorporated omvatten de volgende entiteiten: Combe Laboratories, Inc. (United States of America); Combe de Mexico, S. de R.L. de C.V. (Mexico); ClearVia Labs, LLC (United States of America); Combe Marketing Private Limited (India); Universal Revendedora de Produtos de Toucador Ltda. (Brazil); Ideal Commercial Ltda. (Brazil); Combe Asia-Pacific Pty Ltd (Australia); Combe de Brasil Proaganda e Mercadologia Ltda. (Brazil); Ward Laboratories (Thailand) Limited (Thailand); Combe International Limited (United Kingdom); Combe Europa S.L. (Spain); Advertising Operations, Assessoria, Planejamento e Propaganda Ltda. (Brazil); SP Pharma Distribuidora, Importadora e Exportadora Ltda, EPP (Brazil); Combe Italia S.r.l. (Italy); and Combe Products, Inc. (Puerto Rico).
    • Combe Incorporated is de partij verantwoordelijk voor het beheer van de gezamenlijk gebruikte Persoonsgegevens.
  • Met onze externe dienstverleners, om hun dienstverlening aan ons te vergemakkelijken.

    • Dit kunnen verstrekkers zijn van diensten zoals websitehosting, data-analyse, betalingsverwerking, orderafhandeling, informatietechnologie en gerelateerde infrastructuurvoorzieningen, klantenservice, e-mailbezorging, auditing en andere diensten.
  • Aan externe sponsors van loterijen, wedstrijden en vergelijkbare promoties.
  • Door gebruik te maken van de Diensten kunt u ervoor kiezen om Persoonsgegevens te delen.

    • Op message boards, chatruimten, profielpagina’s, blogs en andere diensten waarbij u informatie en materialen kunt delen (inclusief, zonder beperking, onze Sociale Media-pagina’s). Houd er rekening mee dat alle informatie die u via deze diensten deelt of vrijgeeft, openbaar wordt en mogelijk beschikbaar is voor andere gebruikers en het grote publiek.

Ander Gebruik En Vrijgave

We gebruiken en delen uw Persoonsgegevens ook als wij dat nodig of wenselijk achten, vooral als we een wettelijke verplichting of legitiem belang hebben om dit te doen:

  • Om te voldoen aan de toepasselijke wetgeving.

    • Dit kan wetgeving buiten uw land van verblijf omvatten.
  • Om te antwoorden op vragen van het publiek of van overheidsinstanties.

    • Dit kan instanties buiten uw land van verblijf omvatten.
  • Om samen te werken met wetshandhavingsinstanties.

    • Bijvoorbeeld wanneer we reageren op verzoeken en orders van wetshandhavingsinstanties.
  • Om andere juridische redenen.

    • Om onze algemene voorwaarden te handhaven; en
    • Om onze rechten, privacy, veiligheid of eigendom en/of die van onze gelieerde ondernemingen, van u of van anderen te beschermen.
  • In het kader van een verkoop of zakelijke transactie.

    • We hebben een legitiem belang bij het bekendmaken of overdragen van uw Persoonsgegevens aan een derde partij in geval van een reorganisatie, fusie, verkoop, joint venture, overdracht of andere vervreemding van alle of een deel van onze bedrijfsactiviteiten, activa of aandelen (inclusief in verband met eventuele faillissementen of soortgelijke procedures). Deze derde partijen kunnen bijvoorbeeld een verwervende entiteit en zijn adviseurs omvatten.

ANDERE INFORMATIE

Andere Informatie Die We Kunnen Verzamelen

Andere Informatie” is alle informatie die uw specifieke identiteit niet onthult of die niet rechtstreeks betrekking heeft op een identificeerbaar individu, zoals:

  • Browser- en apparaatinformatie
  • Informatie verzameld via cookies, pixeltags en andere technologieën
  • Demografische informatie en andere door u gedeelde informatie die uw specifieke identiteit niet onthult
  • Informatie die zodanig is geaggregeerd dat uw specifieke identiteit niet langer wordt onthuld

Als we onder de toepasselijke wetgeving verplicht zijn om Andere Informatie als Persoonsgegevens te behandelen, kunnen we deze gebruiken voor de doeleinden waarvoor we Persoonsgegevens gebruiken en openbaar maken, zoals uiteengezet in dit Privacybeleid.

Hoe We Andere Informatie Verzamelen

Wij en onze dienstverleners verzamelen Andere Informatie op verschillende manieren, zoals:

  • Via uw browser of apparaat: Bepaalde informatie wordt verzameld door de meeste browsers of automatisch via uw apparaat, zoals uw Media Access Control (MAC)-adres, computertype (Windows of Macintosh), schermresolutie, besturingssysteemnaam en -versie, apparaatfabrikant en -model, taal, type en versie internetbrowser en de naam en versie van de Diensten die u gebruikt. We gebruiken deze informatie om ervoor te zorgen dat de Diensten naar behoren werken
  • Gebruik van cookies: Cookies zijn stukjes informatie die direct worden opgeslagen op de computer die u gebruikt. Cookies stellen ons in staat om informatie te verzamelen, zoals browsertype, tijd besteed aan de Diensten, bezochte pagina’s, taalvoorkeuren en andere verkeersgegevens. Wij en onze dienstverleners gebruiken deze informatie voor veiligheidsdoeleinden, om navigatie te vergemakkelijken, informatie effectiever weer te geven, uw ervaring te personaliseren tijdens het gebruik van de Diensten en uw computer te herkennen om u te helpen bij het gebruik van de Diensten. We verzamelen ook statistische informatie over het gebruik van de Diensten om hun ontwerp en functionaliteit voortdurend te verbeteren, begrijpen hoe ze worden gebruikt en helpen ons bij het oplossen van vragen hierover. Cookies stellen ons verder in staat om te selecteren welke van onze advertenties of aanbiedingen u waarschijnlijk het meest aanspreken en deze weergeven terwijl u deelneemt aan de Diensten. We kunnen ook cookies of andere technologieën gebruiken om reacties op onze online advertenties bij te houden.

    Als u niet wilt dat informatie wordt verzameld door het gebruik van cookies, kunt u in de meeste browsers automatisch cookies weigeren of de keuze krijgen om de overdracht naar uw computer van een bepaalde cookie (of cookies) van een bepaalde website te weigeren of te accepteren. U kunt ook verwijzen naar http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/index.html. Als u echter geen cookies accepteert, kunt u enig ongemak ervaren bij het gebruik van de Diensten. Wij kunnen uw computer bijvoorbeeld mogelijk niet herkennen en u moet mogelijk inloggen bij elk bezoek. U mag ook geen advertenties of andere aanbiedingen van ons ontvangen die relevant zijn voor uw interesses en behoeften.

  • Gebruik van pixeltags en andere vergelijkbare technologieën: Pixeltags (ook bekend als web beacons en clear GIF’s) kunnen worden gebruikt in combinatie met bepaalde Diensten om, onder andere, de activiteiten van gebruikers van de Diensten (inclusief e-mailontvangers) bij te houden, het succes van onze marketingcampagnes te meten en statistieken te compileren over gebruik van de Diensten en responspercentages.

    We reageren momenteel niet op ‘do-not-track’ signalen van de browser.

  • Analytics: Wij gebruiken Google Analytics, dat cookies en soortgelijke technologieën gebruikt om informatie over het gebruik van de Diensten te verzamelen en analyseren en om activiteiten en trends te rapporteren. Deze dienst kan ook informatie verzamelen over het gebruik van andere websites, apps en online bronnen. U kunt meer leren over de werkwijzen van Google door naar www.google.com/policies/privacy/partners/ te gaan en u af te melden door de Google Analytics opt-out browser add-on te downloaden, beschikbaar op https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

  • IP-Adres: Uw IP-Adres is een nummer dat automatisch wordt toegewezen aan de computer die u gebruikt door uw internetprovider (Internet Service Provider – ISP). Een IP-adres kan worden geïdentificeerd en automatisch worden vastgelegd in onze serverlogbestanden wanneer een gebruiker toegang tot de Diensten krijgt, samen met het tijdstip van het bezoek en de pagina (‘s) die zijn bezocht. Het verzamelen van IP-adressen is standaard en gebeurt automatisch door veel websites, applicaties en andere diensten. We gebruiken IP-adressen voor doeleinden zoals het berekenen van gebruiksniveaus, het diagnosticeren van serverproblemen en het beheren van de Diensten. We kunnen uw geschatte locatie ook afleiden uit uw IP-adres.

  • Van u: Informatie zoals het communicatiemiddel van uw voorkeur wordt verzameld wanneer u het vrijwillig bekendmaakt.

  • Door informatie samen te voegen: Geaggregeerde Persoonsgegevens identificeren u of een andere gebruiker van de Diensten niet persoonlijk (we kunnen bijvoorbeeld Persoonsgegevens samenvoegen om het percentage van onze gebruikers met een bepaalde telefoonregio te berekenen).

Hoe We Andere Informatie Gebruiken en Delen

Wij gebruiken en delen Andere Informatie voor elk doel, behalve wanneer we anderszins verplicht zijn volgens de toepasselijke wetgeving. In sommige gevallen kunnen we Andere Informatie combineren met Persoonsgegevens (zoals het combineren van uw naam met uw locatie). Als we dat doen, zullen we de gecombineerde informatie behandelen als Persoonsgegevens zolang deze gecombineerd is.

DIENSTEN VAN DERDEN

Dit Privacybeleid is niet van toepassing op, en wij zijn niet verantwoordelijk voor, de privacy, informatie of andere praktijken van derden, met inbegrip van derden die een website of dienst exploiteren waarnaar de Diensten verwijzen. Het opnemen van een link op de Diensten impliceert geen goedkeuring van de gekoppelde website of service door ons of door onze gelieerde ondernemingen. Bovendien zijn wij niet verantwoordelijk voor het verzamelen, gebruiken of bekendmaken van informatie of het beveiligingsbeleid of -praktijken van andere organisaties, inclusief aanbieders van sociale mediaplatforms, leveranciers van besturingssystemen, draadloze serviceproviders of fabrikanten van apparaten, inclusief met betrekking tot Persoonsgegevens die u verstrekt aan andere organisaties via of in verband met onze Social Media-pagina’s.

BEVEILIGING

We streven ernaar om redelijke organisatorische, technische en administratieve maatregelen te treffen om Persoonsgegevens binnen onze organisatie te beschermen. Helaas kan geen enkel gegevensoverdrachts- of opslagsysteem 100% veilig zijn. Als u reden hebt om aan te nemen dat uw interactie met ons niet langer veilig is (bijvoorbeeld als u van mening bent dat de veiligheid van uw account is aangetast), dient u ons onmiddellijk op de hoogte te brengen in overeenstemming met het onderstaande gedeelte “Contacteer Ons“.

KEUZES EN TOEGANG

Uw keuzes met betrekking tot het gebruik en de vrijgave door ons van uw Persoonsgegevens

We geven u keuzes met betrekking tot het gebruik en de vrijgave door ons van uw Persoonsgegevens voor marketingdoeleinden. U kunt zich afmelden voor:

  • Het ontvangen van elektronische communicatie van ons: als u niet langer marketinggerelateerde e-mails van ons op een doorgaande basis wilt ontvangen, kunt u zich afmelden door op de link “Uitschrijven” in een dergelijke e-mail te klikken.

Het delen door ons van uw Persoonsgegevens met gelieerde ondernemingen voor hun direct-marketingdoeleinden: als u liever hebt dat we uw Persoonsgegevens niet op een doorlopende basis delen met onze gelieerde ondernemingen voor hun direct-marketingdoeleinden, kunt u ervoor kiezen om dit delen niet toe te staan door een e-mail te sturen naar naar Privacy@combe.com. We zullen proberen om aan uw verzoek(en) te voldoen zodra dit redelijkerwijs mogelijk is. Houd er rekening mee dat als u zich afmeldt voor het ontvangen van marketinggerelateerde e-mails van ons, we u nog steeds belangrijke administratieve berichten kunnen sturen, waarvoor u zich niet kunt afmelden.

Hoe u uw Persoonsgegevens kunt raadplegen, wijzigen of onderdrukken

Als u wilt verzoeken om Persoonsgegevens die u eerder aan ons verstrekte te controleren, corrigeren, bijwerken, onderdrukken, beperken of verwijderen, of als u een elektronische kopie van uw Persoonsgegevens wilt ontvangen om deze naar een ander bedrijf te verzenden (voor zover dit recht op gegevensoverdracht door de toepasselijke wetgeving aan u wordt verstrekt), kunt u contact met ons opnemen in overeenstemming met het onderstaande gedeelte “Contacteer Ons“. We zullen op uw verzoek reageren in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Maak in uw verzoek duidelijk welke Persoonsgegevens u gewijzigd wilt zien, of u uw Persoonsgegevens uit onze database wilt laten onderdrukken of laat ons anders weten welke beperkingen u zou willen aanbrengen in ons gebruik van uw Persoonsgegevens. Ter uwer bescherming kunnen we alleen verzoeken met betrekking tot de Persoonsgegevens die zijn gekoppeld aan het specifieke e-mailadres dat u gebruikt om ons uw verzoek te verzenden, implementeren. Mogelijk moeten we uw identiteit verifiëren voordat we uw verzoek uitvoeren. We zullen proberen aan uw verzoek te voldoen zodra dit redelijkerwijs mogelijk is.

Houd er rekening mee dat we bepaalde gegevens mogelijk moeten bewaren voor archiveringsdoeleinden en/of om transacties te voltooien die u bent begonnen voordat u een wijziging of schrapping hebt aangevraagd (bijvoorbeeld wanneer u een aankoop doet of een promotie invoert, kan het zijn dat u de verstrekte Persoonsgegevens niet kunt wijzigen of verwijderen tot na het voltooien van een dergelijke aankoop of promotie).

BEWAARTERMIJN

We bewaren Persoonsgegevens zolang als nodig of toegestaan gezien de doeleinden waarvoor deze zijn verkregen en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

De criteria die we hanteren om onze bewaartermijn te bepalen zijn onder andere:

  • De tijd dat we een permanente relatie met u hebben en de Diensten aan u leveren (bijvoorbeeld, zolang u een account bij ons hebt of de Diensten blijft gebruiken);
  • Of er een wettelijke verplichting is waaraan wij onderworpen zijn (bepaalde wetten vereisen bijvoorbeeld dat wij uw transacties voor een bepaalde periode registreren voordat we ze kunnen verwijderen); of
  • Of bewaring wenselijk is in het licht van onze juridische positie (zoals met betrekking tot toepasselijke vervaltermijnen, rechtszaken of onderzoeken door regelgevende instanties).

GEBRUIK VAN DIENSTEN DOOR MINDERJARIGEN

De Diensten zijn niet gericht aan personen onder de zestien (16) jaar, en we verzamelen niet bewust Persoonsgegevens van personen onder de 16 jaar.

JURISDICTIE EN GRENSOVERSCHRIJDENDE OVERDRACHT

Uw Persoonsgegevens kunnen worden opgeslagen en verwerkt in elk land waar we faciliteiten hebben of dienstverleners inschakelen en, door de Diensten te gebruiken, begrijpt u dat uw gegevens worden doorgestuurd naar landen buiten uw land van verblijf, waaronder de Verenigde Staten, die gegevensbeschermingsregels kunnen hebben die verschillen van die van uw land. In bepaalde omstandigheden hebben rechtbanken, wetshandhavingsinstanties, regelgevende instanties of beveiligingsinstanties in die andere landen mogelijk recht op toegang tot uw Persoonsgegevens.

Als u zich in de EER bevindt: sommige niet-EER-landen zijn door de Europese Commissie erkend als hebbende een adequaat gegevensbeschermingsniveau volgens de EER-normen (de volledige lijst van deze landen is hier beschikbaar: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/adequacy-protection-personal-data-non-eu-countries_en. Voor overdrachten vanuit de EER naar landen die door de Europese Commissie niet als adequaat worden beschouwd, hebben wij passende maatregelen ingevoerd, zoals standaard contractuele bepalingen die door de Europese Commissie zijn aangenomen] om uw Persoonsgegevens te beschermen. U kunt een kopie van deze maatregelen verkrijgen door contact met ons op te nemen via privacy@jfm.com.

GEVOELIGE INFORMATIE

We vragen dat u geen gevoelige Persoonsgegevens (zoals burgerservicenummers, informatie met betrekking tot raciale of etnische afkomst, politieke opvattingen, religie of andere overtuigingen, gezondheid, biometrie of genetische kenmerken, criminele achtergrond of vakbondslidmaatschap) op of via de Diensten of anderszins aan ons verstrekt of deelt.

WIJZIGINGEN VAN DIT PRIVACYBELEID

We kunnen dit Privacybeleid wijzigen. De “LAATST BIJGEWERKT”-legende bovenaan dit Privacybeleid geeft aan wanneer dit Privacybeleid voor het laatst is herzien. Alle wijzigingen worden van kracht wanneer we het herziene Privacybeleid op de Diensten publiceren. Uw gebruik van de Diensten na deze wijzigingen betekent dat u het herziene Privacybeleid accepteert.

CONTACT OPNEMEN MET ONS

Combe Incorporated, gevestigd te 1101 Westchester Avenue, White Plains, New York 10604, is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verzamelen, gebruiken en vrijgeven van uw Persoonsgegevens onder dit Privacybeleid.

Indien u vragen hebt over dit Privacybeleid, neem dan contact met ons via Privacy@combe.com, of:

  • Combe Incorporated
  • Attn: Office of the General Counsel
  • 1101 Westchester Avenue
  • White Plains, New York 10604

Omdat e-mailcommunicatie niet altijd veilig is, moet u geen kredietkaartgegevens of andere gevoelige informatie in uw e-mails aan ons vermelden.

AANVULLENDE INFORMATIE VOOR PERSONEN IN DE EER

Als u zich in de EER bevindt, kunt u een klacht indienen bij een gegevensbeschermingsinstantie die bevoegd is voor uw land of regio of wanneer een vermeende inbreuk op de toepasselijke wetgeving inzake gegevensbescherming plaatsvindt. Een lijst van gegevensbeschermingsautoriteiten is beschikbaar op http://ec.europa.eu/newsroom/article29/item-detail.cfm?item_id=612080.

×